Trainingul „ABC-ul financiar pentru tineri antreprenori”

Categorie:

AO Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” în cadrul Proiectului „Orhei, oraș care învață”, finanțat de Organizația  ”DVV Internațional Moldova” a organizat, de curând, un training de educație financiară și antreprenorială numit “ABC-ul financiar pentru tineri antreprenori”.

Scopul trainingului a constat în creșterea gradului de alfabetizare financiară a tinerilor, prin familiarizarea acestora cu noțiuni de bază din domeniul finanțe, buget de venituri și cheltuieli, investiție, contabilitate, planificarea financiară, flux de numerar, perioada de recuperare a investiției, pragul de rentabilitate a afacerii, etc.

Traningul de educație financiară și antreprenorială ”ABC-ul financiar pentru tineri antreprenori” a însemnat de asemenea și o resursă de dezvoltare pentru echipa de management a Proiectului „Inova Business - creștem ca să dăruim” prin care, la nivel de regiune, devine o adevărată carte de vizită pentru noul concept al conceptului de „ÎNTREPRINDERE SOCIALĂ” promovat și susținut de către Fundația Est-Europeană.

La acest training de excepție, livrat de către Doamna Viorica MÎRZAC, formator de talie națională, au participat tineri dornici de a se instrui în domeniul gestionării finanțelor din raionul Orhei, care au aflat instrumentele efective în planificarea bugetului, investițiilor și produselor bancare.

În cadrul trainingului au fost relatate mai multe aspecte legate de siguranță financiară, importanța gestionării și monitorizării veniturilor și cheltuielilor și prin urmare recomandările de investire a economiilor.

Exercițiile practice și discuțiile din cadrul acestui eveniment, au creat un climat prietenos, interesant și atât de dorit în această perioadă.