Tineri antreprenori inspirați la Concursul Ideilor de Afaceri organizat de Asociaţia Umanitară Filantropia Creștină

Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, cu sprijinul financiar al Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova din resursele Uniunii Europene și a Suediei, a organizat ieri, 16 martie 2023, un eveniment remarcabil: Concursul Ideilor de Afaceri ale Tinerilor. Acest concurs face parte din Proiectul „Incluziunea socială și profesională a tinerilor NEET” și și-a propus să stimuleze spiritul antreprenorial și creativitatea tinerilor participanți.

Concursul a reunit 12 tineri talentați din raioanele Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești, care și-au prezentat planurile de afaceri în domenii diverse și inovatoare, precum lemnărit, construcții metalice, crearea de articole hand made pentru păr, dezvoltarea de sere pentru legume, creșterea de iepuri, coafură, manichiură și multe altele.

Participanții au avut ocazia să-și prezinte ideile în fața unei comisii de evaluare formată din experți independenți din cadrul Organizației JCI Rezina și GAL Trei Coline, care au analizat și evaluat cele 16 propuneri înscrise în concurs. În urma evaluării, 10 dintre ideile de afaceri vor selectate pentru a fi finanțate cu mini-granturi, oferind astfel tinerilor resursele necesare pentru a-și lansa propriile afaceri și a contribui la dezvoltarea economică și socială a regiunilor lor.

Acest eveniment a fost nu doar o oportunitate pentru tinerii participanți de a-și testa și dezvolta aptitudinile antreprenoriale, ci și o sursă de inspirație și motivare pentru a-și urma visurile și a depăși orice obstacole. Încurajăm și felicităm toți tinerii implicați în acest concurs și suntem nerăbdători să vedem cum aceste afaceri înfloresc și contribuie la incluziunea socială și profesională a tinerilor NEET.

Mulțumim Fundației Est-Europene pentru sprijinul lor în realizarea acestui proiect și le dorim succes tuturor tinerilor care își încep acum aventura antreprenorială!

(Foto: Dumitru Garstea)