Solidari întru sprijinirea tinerilor NEET

Categorie:

Solidari întru sprijinirea tinerilor NEET

La mijlocul lunii septembrie 2021, Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” a dat startul Proiectului „Incluziunea socială și profesională a tinerilor NEET”, cu un buget de 60 000 euro, finanțat de Uniunea Europeană, prin resursele puse la dispoziție de către Fundația Est-Europenă. Activitatea proiectului are ca scop sprijinirea și pregătirea tinerilor aflați în afara sistemului de educație, formare și ocupare profesională (tineri NEET) și să contribuie la incluziunea economică și socială a acestora pentru piața muncii.

Crearea și dezvoltarea unui Fond de Îndrumare Profesională și Educație Antreprenorială Regional, numit „Innova-School”, va oferi tinerilor NEET din Raioanele Orhei, Telenești și Rezina acces la sesiuni de instruire și formare antreprenorială, consultații, mentorat, suport administrativ și informațional, contribuind la dezvoltarea competențelor antreprenoriale ce le va oferi, în baza unui concurs, inclusiv posibilitatea de a beneficia de granturi pentru anumite planuri de afaceri.

În prima etapă a proiectului, echipa de implementare a inițiat crearea unei platforme regionale de comunicare și parteneriat între actorii comunitari interesați de soluționarea problemelor tinerilor NEET. Astfel, Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, a încheiat acorduri de cooperare cu primăriile orașelor Rezina și Telenești, cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecție a Familiei, Subdiviziunile Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă și Școlile Profesionale din aceste două raioane. Am apreciat deschiderea acestor instituții spre a colabora întru identificarea și sprijinirea tinerilor social-defavorizați din categoria NEET implicați în cadrul activităților Proiectului „Incluziunea socială și profesională a tinerilor NEET”.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și este cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Sursa: http://www.ecoul.md/