”Abordează VIITORUL TĂU!”, un workshop ce i-a dunat pe tineri pentru a discuta despre fenomenul NEET

La 20 septembrie 22, în cadrul Școlii Profesionale din Telenești, a avut loc o întâlnire cu peste 50 de tineri ce au discutat despre teme legate de conștientizarea fenomenului „NEET” și facilitarea procesului de integrare socio-profesională a acestora.

Conform Legii nr. 105/2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, TINERII NEET sunt definiți ca „tinerii în vârstă de 15-29 de ani, care nu fac parte din populația ocupată, nu studiază/învață în cadrul sistemului formal de educație și nu participă la niciun fel de cursuri sau alte instruiri în afara sistemului formal de educație”.

Asociația Umanitară „Filantropia Creștină” implementează în raioanele Telenești și Rezina Proiectul „Incluziunea socială și profesională a tinerilor NEET”, în cadrul căruia activitatea de informare a tinerilor ce fac parte sau sunt predispuși spre a deveni NEET, este una prioritară. Astfel, tinerilor făcându-li-se cunoscute oportunitățile și modalitățile de reducere a riscului de neincluziune socială și economică și relevanța educației și formării profesionale continuă, au șanse de a dezvolta inclusiv competențe antreprenoriale prin programele educaționale și de accesa granturi pentru mici startup-uri prin acest proiect.

Proiectul „Incluziunea socială și profesională a tinerilor NEET”

este implementat de AO Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.